Data I śniadanie

       II śniadanie

Obiad Podwieczorek
Poniedziałek 03.06.2019

Chleb mieszany, pasta z wędliny, natka pietruszki, herbata z cytryną

winogrona

Zupa ogonowa, zapiekanka segetyńska z mięsem, kompot

Kisiel, herbatniki, tarte jabłko

alergeny 1,  7, 12 12, 7 12
Wtorek

04.06.2019

Kluski lane na mleku,  bułka z masłem

banan

Barszcz biały, kotlet schabowy, ziemniaki, sałata, szczypiorek, rzodkiewka,kompot

Kanapki z wędliną, pomidor,herbata owocowa

alergeny 1,7, 3 7, 12 12, 1, 7
Środa

05.06.2019

Chleb mieszany, pasta z ryby wędzonej, rzodkiewka, herbata z cytryną

pomarańcza

Zupa szczawiowa, pulpety w sosie pomidorowym, kasza pęcak, kompot

Płatki jaglane, żurawina, bułka z masłem

alergeny 1, 7, 12  12, 7, 1 1, 12, 7
Czwartek

06.06.2019

Bułka razowa, masło, dżem, mleko

śliwka

Zupa  kalafiorowa, pyzy z mięsem, słonina, surówka z kiszonej kapusty, kompot

Kanapki z masłem, pasta jajeczna, ogórek, kawa inka

alergeny 1, 7, 12 7, 1, 3 1, 3, 12
Piątek

07.06.2019

Chleb, masło, ser żółty, sałata, herbata

Sok marchewkowy

Chleb, kiełbasa, ketchup, musztarda, kompot

Muffinki, herbata

alergeny 1, 7, 12 1, 7, 12

1, 7, 3

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne i produkty pochodne
  6. Soja i produkty pochodne z wyjątkiem
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/ kg lub 10 mg/ litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców;
  13. Łubin i produkty pochodne
  14. Mięczaki i produkty pochodne

Z przyczyn niezależnych od przedszkola jadłospis może ulec zmianie.