1,3,7,9

Data I śniadanie

        II śniadanie

Obiad Podwieczorek
Poniedziałek

19.10.2020

Kasza jaglana na mleku, bułka z masłem banan Zupa z żółtym grochem,makaron zapiekany z jabłkiem i cynamonem,woda z cytryną. Kanapki z wędlina i papryką, herbata
alergeny 1, 7, 10

1,7,9

1, 12

Wtorek

20.10.2020

Bułka   razowa, dżem, mleko marchew Zupa  brokułowa, kotlety mielone pieczone, ziemniaki, buraczki zasmażane kompot Galaretka owocowa
alergeny

1, 3,  7

1, 3, 7, 9

1, 3, 7
Środa

21.10.2020

Kanapki z  wędliną, sałata i serem żółtym, ogórek Joguś owocowy Zupa koperkowa, ryż, parówki po  węgiersku,

woda z pomarańczą

Ciasto ‘MURZYNEK’,

herbata owocowa.

alergeny

1,  7, 12

1, 3, 7, 9

1, 4, 7

Czwartek

22.10.2020

Kanapki pasta z makreli, ogórek kiszony, herbata jabłko Zupa pomidorowa z ryżem, kotlet schabowy, ziemniaki, surówka z marchwi i jabłka, kompot budyń
alergeny

1, 3, 7

7

          1,  4, 9

1, 7

Piątek

23.10.2020

Chałka, biała kawa  mandarynka Barszcz ukraiński, paluszki rybne pieczone, ziemniaki,  surówka z ogórka kiszonego Sok jabłkowy, chrupki kukurydziane
alergeny

1,  7

1, 3, 7, 9, 10

1, 7

 

   

                                                                                                     

 

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne i produkty pochodne
  6. Soja i produkty pochodne z wyjątkiem
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/ kg lub 10 mg/ litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców;
  13. Łubin i produkty pochodne
  14. Mięczaki i produkty pochodne

Z przyczyn niezależnych od przedszkola jadłospis może ulec zmianie.